Wat is het?

Als u dreigt vast te lopen of hulp nodig heeft bij het structureren van uw leven, kunnen de maatschappelijk werkers u de begeleiding bieden die u thuis nodig heeft. De maatschappelijk werkers geven u ondersteuning bij praktische zaken zoals bij het regelen van uw administratie,

begeleiden bij afspraken buiten de deur, en het helpen met opbouwen van sociale contacten. Het doel van de individuele begeleiding thuis is om u te ondersteunen zodat u de regie (weer) in eigen handen krijgt. Onze maatschappelijk werkers zijn actief in regio Amsterdam.

Wanneer heb ik recht op begeleiding?

Wanneer u niet meer goed zelfstandig uw leven kunt structureren of hulp nodig heeft bij het oplossen van problemen. De oorzaak hiervan kan liggen bij zowel psychische als fysieke klachten. U kunt bijvoorbeeld last hebben van stress, slaapproblemen, somberheid, angstgevoelens, moeite hebben met de controle te houden, prikkelbaarheid, het horen van stemmen. Ook kan u door bijvoorbeeld een hersenaandoening, zoals een beroerte, moeite hebben met uw leven te overzien en zich geïsoleerd voelen. In deze gevallen helpen onze maatschappelijk werkers uw graag.

De maatschappelijk werkers komen bij u thuis voor een intakegesprek en vragen aan de hand van uw behoefte een indicatie aan bij gemeente Amsterdam. Deze indicatie, of vaststelling van de noodzakelijke zorg, geeft aan of u recht heeft op begeleiding. De afspraken die u met onze maatschappelijk werker maakt, komen te staan in een persoonlijk ondersteuningsplan, waarvoor u tekent. In de zorgovereenkomst, die u ook dient te ondertekenen, staan de voorwaarden en het aantal uren begeleiding die Leven & Zorg aan u zal bieden.

Hoe lang moet ik wachten op zorgverlening?

Er zijn geen wachtlijsten: Wij streven ernaar om u direct te helpen

Hoe wordt begeleiding betaald?

Vanuit de gemeente (WMO). Bij uw intake wordt gekeken of u recht heeft op begeleiding. Bij de ondersteuning betaalt u geen eigen bijdrage.

Ik wil wat meer informatie hierover. Bij wie kan ik dit inwinnen?

Onze begeleiders kunnen u alles vertellen over de zorgverlening en zaken hieromtrent. U kunt hen het beste bereiken via 020 820 82 30 of u kunt het contactformulier invullen en naar ons verzenden. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend advies?

Onze specialisten geven u graag advies. Wij luisteren graag uw vragen en helpen u verder op weg.