Leven & Zorg is in 2009 opgericht vanuit een maatschappelijke missie. Door persoonlijke omstandigheden merkten M.S Bouri en M. el Aazzaoui dat er in de Marokkaanse/Nederlandse cultuur weinig weet was van de voordelen van thuiszorg. Ook merkte beide heren dat de taal en taboes rond thuiszorg voor barrieres zorgden en onnodige heropnames in het ziekenhuis in de hand werkten.

Dit moest beter kunnen, dachten de heer Bouri en El Aazzaoui. Vanaf dat moment was Leven & Zorg een feit. In eerste instantie richten de mannen zich op de Marokkaans/Nederlandse gemeenschap en later kwamen daar andere culturen bij. Door het inzetten van medewerkers die de taal en de cultuur van de cliënten kennen, kunnen zij onze cliënten optimaal helpen. Inmiddels is Leven & Zorg de grootste interculturele zorgaanbieder in Amsterdam. Al is het geen doel om een enorme organisatie te blijven. “Liever blijven we middelgroot en energiek, dan een logge organisatie te worden met onnodig veel managementlagen”, aldus de heer Bouri in de Telegraaf.

Al snel na de oprichting breidde Leven & Zorg de dienstverlening uit met hulp bij het huishouden en begeleiding. De vraag naar deze dienstverleningen was namelijk groot. En naarmate de tijd vorderde werd steeds duidelijker dat er een omvangrijke behoefte was naar psychische ondersteuning. Vandaar ook dat Leven & Zorg sinds begin 2015 een GGZ afdeling geopend heeft. De verschillende disciplines werken nauw samen en kunnen daarom snel inspringen wanneer er meer of andere hulp nodig is.

Inmiddels werken er ongeveer 100 medewerkers bij Leven & Zorg en bedienen we rond de 500 cliënten.

Heeft u vragen of wilt u vrijblijvend advies?

Onze specialisten geven u graag advies. Wij luisteren graag uw vragen en helpen u verder op weg.