De Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) is een wet in het kader van hulp en ondersteuning. Het doel van de wet is om mensen te helpen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen en deel kunnen nemen aan de maatschappij.
- Ambulante ondersteuning (AO) (begeleiding thuis)
- Hulp bij het huishouden (HBH)
- Mantelzorg
Als u dreigt vast te lopen of hulp nodig heeft bij het structureren van uw leven, kunnen de ambulante ondersteuners u de begeleiding bieden die u thuis nodig heeft.
De ambulante ondersteuners geven u ondersteuning bij praktische zaken zoals; het helpen bij het ordenen van uw administratie, het begeleiden bij afspraken buiten de deur en het helpen bij de opbouw van sociale contacten.
Het doel van individuele begeleiding thuis is om u te ondersteunen zodat u de regie (weer) in eigen handen krijgt. Onze ambulante ondersteuners zijn actief in de regio Amsterdam.
Wanneer heb ik recht op begeleiding?
U kunt bijvoorbeeld last hebben van stress, slaapproblemen, somberheid, angstgevoelens, moeite met controle of orde te houden en prikkelbaarheid. Ook kan u door bijvoorbeeld een hersenaandoening, zoals een beroerte, moeite hebben om uw leven te overzien en zich geïsoleerd voelen. In deze gevallen helpen onze ambulante ondersteuners u graag.

Hoelang moet ik wachten op zorgverlening?

Hoe wordt de ambulante ondersteuning betaald?
Meer informatie
U kunt ook het contactformulier indienen, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
Indien u zelf niet of niet geheel in staat bent om het huishouden te verzorgen, kunnen de medewerkers van de hulp bij het huishouden u ondersteunen bij deze taken of taken van u overnemen. U kunt hierbij denken aan het schoonmaken in uw huis en eventueel boodschappen doen. Onze huishoudelijke medewerkers zijn werkzaam in de regio Amsterdam.
Wanneer heb ik recht op hulp bij het huishouden?

Hoe lang moet ik wachten op zorgverlening?

Hoe wordt hulp bij het huishouden betaald?
De hulp bij het huishouden wordt vanuit de gemeente (Wmo) betaald. U betaalt hiervoor wel een eigen bijdrage. Vanaf 2020 is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) verandert. Ieder huishouden betaalt een eigen bijdrage van maximaal €19,- per maand voor hulp of ondersteuning. Er wordt hierbij niet gekeken naar inkomen of vermogen bij de berekening van de eigen bijdrage voor de Wmo.

Meer informatie
Meer informatie
Onze coördinatoren ‘Hulp bij het huishouden’ kunnen u alles vertellen over de zorgverlening en alle zaken die daarbij horen. U kunt onze coördinatoren van maandag tot en met vrijdag bereiken tijdens kantoortijden op 020 820 8230.
U kunt ook het contactformulier indienen, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
Mensen die hulp nodig hebben krijgen vaak het liefst hulp van iemand uit hun eigen vertrouwde omgeving. Dat kan een partner zijn of een familielid, maar ook een buurvrouw of vriend(in). Deze personen worden mantelzorgers genoemd. Om te voorkomen dat een mantelzorger overbelast raakt, kan de mantelzorger een beroep op ons doen.
Bij een huisbezoek/intakegesprek kan uw mantelzorger geadviseerd worden over bepaalde zaken. Het kan bijvoorbeeld prettig zijn als thuiszorg tijdelijk taken overneemt, zodat de mantelzorger wat meer tijd overhoudt voor zichzelf. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Wat zijn de kosten hiervoor?

U kunt ook het contactformulier indienen, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.
Team WMO
We zijn altijd op zoek naar geweldige, professionele mensen om ons team te versterken, ongeacht onze huidige mogelijkheden. Neem contact op en we staan u graag te woord.