Geestelijke gezondheidszorg
Psychische klachten? U staat niet alleen!
Stressklachten, slaapproblemen, angstgevoelens, somberheid, piekeren, prikkelbaarheid, onrust, verdriet, neerslachtigheid, stemmen horen, moeite met controle te houden: 4 op de 10 Nederlanders krijgt met deze klachten te maken.
Als u last heeft van deze klachten, staat u absoluut niet alleen.
Onze psychologen, psychiaters en andere behandelaren kunnen u ondersteunen om ervoor te zorgen dat u beter in uw vel zit, weerbaarder bent in het dagelijks leven en dat uw klachten verminderen.

Waarom Leven & Zorg GGZ?
Leven & Zorg GGZ besteedt veel aandacht aan uw culturele achtergrond. Uw afkomst en gewoontes zijn belangrijk voor wie u bent. Daarom hebben wij behandelaren in dienst met verschillende culturele achtergronden, zij spreken verschillende talen zoals Nederlands, Engels, Duits, Klassiek Arabisch, Marokkaans Arabisch, Berbers, Turks, Farsi en Dari.
Leven & Zorg GGZ is een onderdeel van Leven & Zorg, dat thuiszorg, maatschappelijk werk (ambulante begeleiding) en hulp bij het huishouden biedt. Dit heeft als voordeel dat wanneer blijkt dat u meer of andere zorg nodig heeft, zoals verzorging thuis, hulp in het huishouden, of coördinatie bij uw administratie, de behandelaren hun collega’s van de andere vakgebieden kunnen inschakelen. Zo krijgt u precies de zorg die u nodig heeft.

Hoe komt u bij ons in zorg?

Waar vindt de behandeling plaats?
Welke klachten behandelen we?

Stemmingsstoornis (depressie)

Angststoornis

ADHD

Persoonlijkheidsstoornis
U kunt denken aan een extreme mate van jaloezie, gevoeligheid voor kritiek, verlegenheid, afhankelijkheid, perfectionisme, impulsiviteit, zelfverzekerdheid, bindingsangst, etc.

Somatisch-symptoomstoornis

Trauma
Behandelvormen
De geestelijke gezondheidszorg is globaal onderverdeeld in Basis GGZ en Specialistische GGZ. In de Basis GGZ gaat het om lichte tot matige, niet te complexe, problematiek met laag en matig risico, waarbij sprake is van een goed sociaal netwerk en met een grote kans op herstel. Specialistische GGZ betreft complexe zorg waarvoor gespecialiseerde inzet nodig is vanuit een multidisciplinair team. Het gaat dan veelal om complexe stoornissen of stoornissen met een duidelijk risico voor de cliënt of zijn/haar omgeving, waarbij soms ook farmacotherapie aan te pas komt.
Onze therapieën
De behandelaren zijn gespecialiseerd in o.a. psychotherapie, cognitieve gedragstherapie, systeem/relatietherapie, traumabehandeling (EMDR/exposure), farmacotherapie, KPSP-therapie (Kortdurende Psychoanalytische Steun Psychotherapie) en e-Health.
Onderstaand kunt u de inhoud van deze behandelingen vinden.
+ Psychotherapie
Psychotherapie is een behandelmethode waarbij u in gesprek gaat met de behandelaar. Deze vorm van behandeling heeft als doel dat u beter met uw klachten, zoals extreme angstgevoelens, extreem gedrag, of depressie kunt omgaan. Of dat deze verminderen. De behandeling kan kort of langdurig zijn, afhankelijk van wat er nodig is.
+ Cognitieve Gedragstherapie
Cognitieve gedragstherapie is gericht op het ombuigen van gedachtes, fantasieën, herinneringen en opvattingen over gebeurtenissen. Niet de gebeurtenissen, maar negatieve gevoelens zorgen ervoor dat u zich op een manier gedraagt waar u niet gelukkig van wordt. Met deze behandelvorm helpt de behandelaar u om anders naar de gebeurtenissen te kijken, zodat u bijvoorbeeld minder somber in het leven staat en positiever kunt handelen.
+ Systeemtherapie
Als u met klachten loopt kan dit grote gevolgen hebben voor de mensen in uw omgeving. Bij systeemtherapie, ook wel gezins-en relatietherapie genoemd, helpt de behandelaar u en uw gezin of andere dierbare om de onderlinge relaties te versterken en om zo te voorkomen dat een gezin uit elkaar valt. Ook probeert systeemtherapie te voorkomen dat een ouder die vroeger bijvoorbeeld mishandeld is, zijn of haar kind gaat mishandelen.
+ Farmacotherapie
Bij farmacotherapie krijgt u geneesmiddelen om uw klachten weg te nemen of te verminderen. De psychiater schrijft de medicatie (geneesmiddelen) voor en tijdens de behandeling zal u hem of haar regelmatig zien om de voortgang te bespreken.
+ Traumabehandeling (EMDR)
Wanneer nare en schokkende beelden door uw hoofd blijven spoken en u daar veel last van heeft of u hierdoor niet goed kunt functioneren, kan EMDR-therapie u helpen. EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing en helpt u om van uw trauma of schokkende herinnering af te komen. De behandelaar doet dit door u te vragen de schokkende gebeurtenis opnieuw te beleven en er andere gedachtes en gevoelens aan te koppelen. Hierdoor verliest de herinnering aan de gebeurtenis aan kracht en emotionele lading. EMDR helpt bij het wegnemen van angststoornissen, de gevolgen van meervoudige trauma’s, chronische pijn en een negatief zelfbeeld.
+ KPSP
Deze vorm van psychoanalytische behandeling richt zich op mensen die kampen met chronische of terugkerende stemmingsklachten. De therapeut onderzoekt met u welke negatieve ervaringen uit het verleden u belemmeren in uw dagelijks leven. Op deze manier krijgt u inzicht in uzelf en het herkennen van gedachten, emoties en gedrag die uw leven negatief beïnvloeden. KPSP heeft als doel uw klachten te verminderen, maar ook om uw zelfbeeld te verbeteren zodat uw stemmingsklachten afnemen.
+ E-health
Bij Leven & Zorg GGZ kunt u ook terecht voor e-Health behandeling. Dit houdt in dat u gebruik kunt maken van online behandelprogramma’s die uw klachten helpen te verminderen. Deze programma’s kunnen u goed ondersteunen om angstklachten, depressie en slaapproblemen te verminderen. Naast de online behandeling, is het heel goed mogelijk dat u ook regelmatig therapie op onze vestiging heeft met uw vaste behandelaar. De modules kunt u hier terugvinden.
+ Richtlijnen
In een richtlijn of standaard staat welke acties u bij bepaalde problematiek kunt ondernemen op het gebied van preventie, signalering, diagnostiek, begeleiding of behandeling. Ze zijn voor en door de beroepsgroep gemaakt en vaak geautoriseerd door beroepsverenigingen. De zorgstandaarden en de generieke modules voor meerdere psychische stoornissen en/of somatische aandoeningen kunt u vinden op https://www.ggzstandaarden.nl.
Behandelproces
Hieronder leggen wij u graag stapsgewijs uit hoe de behandeling, van aanmelding tot einde behandeling, verloopt.
Verwijsbrief
Uitnodiging en vragenlijst
Intakegesprek
Toestemmingsformulier
Behandelplan
De behandeling
Afsluiting/nazorg

Wachtlijsten
Ons streven is om u zo snel mogelijk te helpen. Maar, het kan voorkomen dat bij veel aanmeldingen u niet meteen de volgende week geholpen kunt worden. Wanneer het wat langer duurt voordat u geholpen kunt worden, plaatsen wij hierover een bericht op deze webpagina.
Basis GGZ: 6 weken intake + 2 weken behandeling
Spec. GGZ: 12 weken intake + 6 weken behandeling
Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met ons, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intake gesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraar gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).
Wie betaalt mijn behandeling?
De zorgverzekeraar betaalt grotendeels uw behandeling. U betaalt de eerste € 385,00 van uw behandeling aan uw verzekeraar. Dit is het zogenaamde eigen risico. Als u gekozen heeft voor een hoger bedrag aan eigen risico, betaalt u dat bedrag.
De rekeningen van uw behandeling stuurt Leven & Zorg GGZ meteen door aan uw verzekeraar. U krijgt van ons dus geen factuur toegestuurd.
De behandelvormen van Leven & Zorg GGZ (LINK) worden allemaal vergoed in de basisverzekering. De klachten of problemen die niet vergoed worden door de verzekeraar, zijn:
- Levensfaseproblemen, stress, burn-out en overspannenheid
- Seksuologische zorg (er gelden bepaalde uitzonderingen die wel via de GGZ worden vergoed)
- Behandeling van de volgende stoornissen: aanpassingsstoornis, slaapstoornis en een coördinatie ontwikkelingsstoornis
- Dyslexie of dyscalculie (behalve ernstige vormen)
- Schoolpsychologie
- Preventieve zorg
- Pedagogische hulp en hulp bij de opvoeding
- Psychosociale hulp (bepaalde sociaal-maatschappelijke interventies)
- Zelfhulp
- Misbruik van geneesmiddelen
- Studieproblemen
- Religieuze problemen
Kwaliteit
Leven & Zorg GGZ is ISO- gecertificeerd en draagt het keurmerk Basis GGZ. Regelmatig doen we interne onderzoeken en laten we externe kwaliteitscontroles verrichten door onafhankelijke partijen. Hiernaast controleren de Inspectie van de Gezondheidszorg, de Nederlandse Zorgautoriteit, de zorgverzekeraars en de gemeentes Leven & Zorg GGZ regelmatig op onze kwaliteit.
Wij doen er alles aan om u de juiste behandeling te bieden en rekening te houden met uw wensen. Om onze behandeling aan u te blijven verbeteren zijn wij blij met alle opmerkingen die u heeft, zowel positief als negatief. Deze opmerkingen zien wij als advies en als een mogelijkheid om te blijven verbeteren. U kunt hier uw opmerkingen aan ons doorgeven.
Om u zo goed mogelijk te kunnen blijven helpen vragen wij u aan het einde van uw behandeling een formulier in te vullen over hoe u uw behandeling heeft ervaren. De uitkomsten hiervan nemen wij ter harte.
Wij behandelen volgens de richtlijnen van het Trimbos instituut.
Kwaliteitsstatuut
In dit goedgekeurde kwaliteitsstatuut van Leven & Zorg, ofwel reglement, staat aangegeven wat geregeld moet zijn op het gebied van kwaliteit en verantwoording om zorg te mogen leveren aan cliënten.
Keurmerk Basis GGZ

Het Keurmerk Basis GGZ is een eenduidig kenmerk voor kwaliteit in de Basis GGZ. Leven & Zorg is voor 2019 geregistreerd als Keurmerkdrager voor de Generalistische Basis GGZ. Leven & Zorg GGZ laat hiermee zien aan alle normen van het keurmerk te voldoen en is daarmee voor 2019 geregistreerd als Keurmerkdrager.
We laten daarmee zien dat we ons extra inspannen voor de juiste zorg op het juiste moment. Meer informatie over dit keurmerk lees op de website van Stichting Kwaliteit in Basis GGZ.
Ons Team
Op de afdeling GGZ werken 2 psychotherapeuten, 1 psychiater, 2 GZ-psychologen, 2 artsen en 10 basis psychologen. De behandelaren zijn o.a. gespecialiseerd in psychotherapie, cognitieve gedragstherapie, systeem/relatietherapie en traumabehandeling (EMDR), farmacotherapie, KPSP therapie (Kortdurende Psychoanalytische Steun Psychotherapie) en E-Health.
De behandelaren van de afdeling GGZ zijn gemengd en hebben diverse culturele en religieuze achtergronden. Indien u specifieke wensen/vragen heeft over een bepaalde behandelvorm of behandelaar, dan kunt u het beste bellen met het secretariaat via 020 820 8230. De afdeling GGZ is op alle werkdagen van 09:00-17:00 bereikbaar. Als uw eigen behandelaar die dag niet aanwezig is kunt u altijd contact krijgen met een andere (regie)behandelaar.
Gesproken talen: Nederlands, Duits, Engels, Klassiek Arabisch, Marokkaans Arabisch, Berbers, Surinaams en Turks.
Het Team
Dhr. Salah Sidali – Psychiater (BIG): werkzaam op ma, do en vrij.
Dhr. Rüstem Polat – GZ-psycholoog (BIG): werkzaam op ma, di en woe.
Dhr. Bob Navis – GZ-psycholoog (BIG): werkzaam op ma en di.
Mevr. Malou Geenevasen – Psychotherapeut (BIG): werkzaam op di en do.
Dhr. Selcuk Yildiz – Psychotherapeut (BIG): werkzaam op ma en di.
Mevr. Fatma Hussein – Arts: werkzaam op ma en woe.
Mevr. Azime Eren – basispsycholoog: werkzaam op ma en di.
Mevr. Sarah Akkar – basispsycholoog: werkzaam op ma, woe en vrij.
Mevr. Manolya Oflazoglu – basispsycholoog: werkzaam op ma, di en woe.
Mevr. Sarah John – basispsycholoog: werkzaam op di, woe do en vrij.
Mevr. Irini Sorial – basispsycholoog: werkzaam op di, woe, doe en vrij.
Mevr. Jihad Moujib – basispsycholoog: werkzaam op ma, di, woe en do.
Mevr. Dina el Habib – basispsycholoog: werkzaam op ma, di, woe en do.
Mevr. Meryem Bouri – basispsycholoog: werkzaam op ma, di en woe.
Mevr. Marie Louise Feldbrugge – basispsycholoog: werkzaam op di, woe, do en vrij.
In- en exclusiecriteria
Inclusiecriteria
- Depressie
- Dysthymie
- Agorafobie
- Posttraumatische stress-stoornis
- Gegeneraliseerde angststoornis
- Obsessieve-compulsieve stoornis
- ADHD
- Impulsiviteit en gedragsproblemen
- Verslaving
- Persoonlijkheidsstoornissen
- Paniekstoornis
- Sociale fobie
Algemene exclusiecriteria (contra-indicaties)
- IQ < 80
- Geen ziektekostenverzekering
- Geen woon- of verblijfplaats
- Lopende letselschadeclaims
- Instabiel psychiatrisch beeld met (ernstige) agressie