Persoonlijke verzorging

 

Wat is het?

Als u een helpende hand nodig heeft bij het douchen, het opstaan, wc-gang, aan- en uitkleden of het aantrekken van uw steunkousen, kan een van onze medewerkers u helpen. Ons doel is dat u zo prettig en zelfstandig mogelijk kunt blijven thuis wonen, en dat u de regie in handen blijft houden. Wij begrijpen dat het ingrijpend is dat er met grote regelmaat een hulpverlener over de vloer komt, helemaal als u hier nog nooit mee te maken heeft gehad. We zullen u benaderen met respect voor uw privacy.


Wanneer heb ik recht op persoonlijke verzorging?

Indien u moeite heeft met bovengenoemde zaken. U of uw huisarts of andere verwijzer kan contact met ons opnemen. Onze wijkverpleegkundige komt dan bij u langs om uw zorgbehoefte te peilen.

De wijkverpleegkundige zal een intakegesprek met u voeren om uw wensen te bespreken en om afspraken vast te leggen over uw zorgverlening. Deze afspraken komen te staan in uw persoonlijke zorgplan, waarvoor u tekent. Ook tekent u een zorgovereenkomst. Zo staat het zwart op wit welke zorg uw zult krijgen en voor welke periode.


Hoe lang moet ik wachten op zorgverlening?

Er zijn geen wachtlijsten: u kunt meteen geholpen worden.


Hoe wordt het betaald?

De zorg wordt voor u betaald. Het ligt aan de zwaarte van uw zorgvraag of de zorgverzekeraar of de overheid voor uw zorg betaalt. Indien u meer dan 2 uur zorg per dag nodig heeft, dan wordt de zorg betaald door de overheid, vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). U betaalt dan wel een maandelijkse inkomensafhankelijke bijdrage.

Als u minder dan 2 uur zorg per dag nodig heeft, betaalt uw zorgverzekeraar uw zorg. U kunt in uw polis nalezen welke voorwaarden hierbij gelden. Onze wijkverpleegkundige helpt u graag bij het aanvragen van uw zorg.


Ik wil wat meer informatie. Bij wie kan ik dat inwinnen?

Onze wijkverpleegkundigen vertellen u graag meer over persoonlijke verzorging of vragen van andere aard. U kunt hen bereiken via 020-8208230 of het contactformulier invullen en naar ons versturen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.