Hands-on verzorgende niveau 2 / helpende thuiszorg in Utrecht Spoorzoom

 

Schiet jij mensen altijd meteen te hulp als je ziet dat bijvoorbeeld een oude dame moeite heeft om een kruispunt over te steken? Is het jouw tweede natuur om tips te geven zodat een heer op leeftijd gemakkelijker zijn jas kan aandoen? En als iemand vraagt of het goed gaat, vraag jij dan automatisch door om echt te weten hoe de vork in de steel zit? Blijf dat op deze pagina, want: wij hebben de droombaan voor jou!

 

Droombaan?! Hoezo?

Als jij bij ons (maar daar later meer over 😉 aan de slag gaat als helpende/ verzorgende niveau 2 in Utrecht Spoorzoom zul je zien dat je ruim aan je trekken komt. In dit gebied wonen namelijk veel hulpbehoevende ouderen die graag thuis willen wonen, maar wel zorg nodig hebben.

 

Wat het werken bij ons leuk maakt voor jou is dat je in een klein hecht en zelfsturend team komt te werken, waarin je veel zeggenschap hebt. Kortom: jij beslist echt mee over de zorgverlening. Daarbij word je regelmatig gecoacht (bijvoorbeeld on-the-job: tijdens je werk), zodat je blijft groeien in je vak. Een ander voordeel om bij ons te werken is dat je reisgebied klein is: de cliënten wonen dicht bij elkaar, zodat je dus minder tijd kwijt bent aan reizen en meer tijd hebt voor de zorg en aandacht aan cliënten zelf. Kortom: je hebt tijd voor een praatje! 😉

 

 

Wat ga je doen?

Mensen helpen bij de dagelijkse verzorging en hen hierover adviseren hoe zij dit zelfstandig of zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven uitvoeren. Maar dat is een beetje kort door de bocht. Want, ook al is dit heel belangrijk, minstens zo belangrijk is het aandacht geven aan de cliënt en je vinger aan de pols te houden bij het welbevinden van hem of haar. Met andere woorden: hoe gaat het ECHT met de cliënt en kan je hem of haar verder op weg helpen of tips geven.

 

Ook zie jij meteen als er iets mis is of wanneer de zorg echt opgeschaald moet worden, oftewel: dat de cliënt doorverwezen moet worden naar een andere zorgverlener. Dat kan je collega verzorgende IG of verpleegkundige zijn, maar dat kan ook de huisarts zijn.

 

 

Wat vragen wij van jou?

De harde eisen zijn dat je een diploma Helpende zorg (en welzijn) hebt en dat je relevante werkervaring hebt. Maar daarbij zijn een hart voor de (ouderen)zorg, de bereidheid om te willen blijven leren, een natuurlijke aanleg om met mensen om te gaan, een diepgewortelde motivatie om heel goede zorg te verlenen en flexibele houding net zo belangrijk.

 

Wie is Leven & Zorg Utrecht?

Leven & Zorg is een thuiszorgorganisatie in Amsterdam en in Utrecht. In Utrecht bieden we alleen persoonlijke verzorging en verpleging thuis in de wijk Spoorzoom. In Amsterdam hebben we nu nog een uitgebreider palet aan dienstverleningen. Daar kunnen cliënten ook terecht voor hulp bij het huishouden, ambulante begeleiding, casemanagement dementie en voor behandeling bij een psycholoog of psychiater.


De juiste zorg, op het juiste moment, op de juiste plek. Dat is de missie van Leven & Zorg. Toen de organisatie in 2009 werd opgericht zagen de oprichters dat de organisatie van de zorg nogal omslachtig geregeld werd. Dit moet makkelijker en klantgerichter kunnen, dachten zijn. Daarom zijn zij bezig gegaan met het bedenken van ICT oplossingen om minder tijd kwijt te zijn aan de organisatie en de administratie. Hier werken we – nu ja, de niet-zorgverleners – hard aan om het werk voor degenen die het echte werk doen – jij dus – te vergemakkelijken. Zodat jij je tijd kunt besteden aan datgene waar jouw hart sneller van gaat kloppen: zorg verlenen aan de cliënt.

 

 

Wat ga je verdienen bij Leven & Zorg?
Als helpende of verzorgende niveau 2 zit je bij ons in FWG schaal 35 van de cao VVT. Afhankelijk van je ervaring en leeftijd verdien je dan tussen €1739,07 tot €2524,46 op basis van een 36 urige werkweek. Uiteraard komen extra inkomsten van de ORT (onregelmatigheidtoeslagen) hier nog bij.

 

Ben je geïnteresseerd?
Jeeh! Stuur dan je motivatie en je CV naar pz@levenenzorg.nl. Als je vragen hebt, kun je contact met Sandjay Raghoebarsing of Jessica van Santen opnemen, via bovenstaand e-mailadres of via 020 820 82 30.